Skip to content

Schoorsteen

Schoorsteen laten vegen

Het is belangrijk om uw schoorsteen regelmatig door een schoorsteenveger te laten onderhouden. Het laten vegen van de schoorsteen voorkomt namelijk dat vuil- en roetafzetting in het rookkanaal zich kunnen ophopen.
Laat uw schoorsteen minimaal 1 keer per jaar vegen. Hierdoor kunt u veilig en zonder zorgen van uw openhaard of kachel genieten. Vraag geheel vrijblijvend nu een scherpe offerte aan om uw schoorsteen te laten vegen.

Door de sterke wisseling van kou en warmte kunnen scheuren ontstaan in uw schoorsteen. Bij extreme weersomstandigheden loopt u zelfs het risico dat er stukken van uw schoorsteen waaien, wij van Haagsche Dakwerken kunnen met speciale middelen deze aanslag verwijderen, waardoor hij weer een schoon uiterlijk heeft.

Vrijwel dagelijks gebeuren er nog ongelukken die te wijten zijn aan de slechte conditie van schoorstenen op de Nederlandse daken.
De brandweer moet regelmatig uitrukken om een schoorsteenbrand te blussen en er vallen nog steeds dodelijke slachtoffers door koolmonoxide vergiftiging in de woning.
In veel landen om ons heen is het wettelijk verplicht dat uw schoorsteen minimaal 1 x per jaar wordt gecontroleerd. In Nederland is dit niet wettelijk geregeld maar zeker niet minder belangrijk.
Veel van deze ongelukken zijn te voorkomen door goed onderhoud en regelmatige inspectie van uw schoorsteen. Voorwaarde is dan wel dat dit door een deskundige schoorsteen specialist gebeurt aangezien deze gebreken tijdig signaleren.

Offert aanvragen